top of page
Architect hold plans

Munkáink

-- AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Eljárásrend_22.01.png

Változáskövetés az Útmutatóval

Az útmutató alapjául szolgáló Kormányrendelet jelenleg bevezetés alatt áll, emiatt a közeljövőben többször várható annak módosítása. A módosítások előreláthatólag csak kisebb pontosításokat jelentenek, az eljárásrendek alapfelépítésében nem várható változás.

Az útmutatóban igyekszünk lekövetni ezeket a változásokat és mindig a legfrissebb jogállapotnak megfelelő útmutatót is közzétesszük. A segédlet elején található dátum alapján lekövethető, hogy az aktuális füzet melyik jogállapotnak felel meg.

Új Egyeztetési Eljárások Útmutató

Az útmutató célja, hogy az új jogszabályi környezet (419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet) alapján megismertesse és bemutassa a különböző egyeztetési eljárásokat. Az útmutatót úgy állítottuk össze, hogy könnyen és gyorsan átláthatóak legyenek a különböző eljárástípusok, azonban tartalmazza a legfontosabb információkat. Bemutatjuk, hogy mikor milyen eljárástípust lehet alkalmazni, valamint, hogy az egyes eljárások mely szakaszokból és folyamatokból állnak, illetve mennyi időt vesznek igénybe.

 

A kiadvány ingyen letölthető és szabadon terjeszthető.

Bízunk benne, hogy a kalauz támpontot jelent a tervezők, a döntéshozók és a közösség közötti párbeszédhez.

Eljárásrend_21.12.png
Névtelen.png

Településrendezési kalauz

A kalauz a településrendezéssel és -fejlesztéssel összefüggő tervtípusokat (eszközöket) és azok összefüggéseit mutatja be. A kalauzt úgy állítottuk össze, hogy bárki számára könnyen érthető legyen, azonban tartalmazza a legfontosabb információkat. Bemutatjuk, hogy mi jellemzi az egyes tervtípusokat, mire használhatóak a gyakorlatban és hogy kiket érintenek.

A kalauz végén azokból a jogszabályokból idézünk, melyek részletesen előírják a tervekre vonatkozó szabályokat. Így a tervtípusokkal történő ismerkedés után, akár mélyebb betekintést is nyerhetünk a témába.

Bízunk benne, hogy a kalauz támpontot jelent a tervezők, a döntéshozók és a közösség közötti párbeszédhez.

bottom of page